• Fri. Sep 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Tur 3D la Politehnica din Timișoara. Elevii aflați în căutarea unei facultăți pot vizita virtual laboratoarele și pot afla informații

Jun 15, 2021

Universitatea Politehnica din Timișoara a pus la dispoziția elevilor aflați în căutarea unei facultăți, un joc 3D prin care pot vizita laboratoarele și pot afla informații de la profesori și studenți virtuali. Ideea a pornit de la faptul că tinerii sunt fascinați de astfel de aplicații, iar învățarea este facilitată prin joc. Pentru a dezvolta proiectul, echipa de la Politehnica a încercat să se pună în pielea elevilor și să ghicească modul în care și-ar dori aceștia să primească informații.

15 Iunie 2021, 11:17 (actualizat 15 Iunie 2021, 11:19) |

Regulile sanitare au oprit în acest an vizitele în număr mare la instituții. În plus, mulți dintre viitorii studenți nu locuiesc în Timișoara. Sunt două motive bune pentru dezvoltarea primului joc 3D online creat la Politehnica, prin care poate fi descoperit o parte din campusul universitar. Din fotoliul de acasă.

Iar pentru că turul să fie nu doar informativ ci și distractiv, elevii sunt provocați la un joc de perspicacitate și logică, la Experimentarium.

Echipa proiectului își propune să dezvolte aplicația, astfel încât ea să fie accesibila atât de pe telefonul mobil  cât și în realitatea virtuală.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *