Ucraina îl acuză de trădare pe politicianul Viktor Medvedciuk, aliat al lui Vladimir Putin. Ar putea fi condamnat la 15 ani de închisoare

Biroul de Stat pentru Investigaţii din Ucraina a anunţat joi că a încheiat o anchetă preliminară celei judiciare împotriva politicianului pro-rus Viktor Medvedciuk, aliat al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, transmite Reuters.

02 Iunie 2022, 20:06 (actualizat 02 Iunie 2022, 20:08) Știrile TVR |

Viktor Medvedciuk

Medvedciuk este acuzat de trădare şi de încălcarea legilor războiului, fapte pentru care ar putea fi condamnat la 15 ani de închisoare, arată un comunicat de pe site-ul de internet al Biroului.

Anchetatorii afirmă că politicianul a sprijinit conducerea Rusiei în activităţi subversive împotriva Ucrainei, inclusiv prin colectarea de informaţii despre poziţiile unor unităţi militare.

Medvedciuk, lider al partidului Platforma de Opoziţie – Pentru Viaţă, respinge acuzaţiile. El a fost reţinut în aprilie, deoarece ce s-a sustras arestului la domiciliu la câteva zile după ce Rusia a invadat Ucraina în 24 aprilie.

Politicianul fusese arestat la domiciliu de anul trecut, fiind suspectat de trădare.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.