Ucraina neagă orice implicare în atacul armat de la Moscova

Ucraina nu are absolut nicio legătură cu atacul armat care s-a soldat vineri cu zeci de morţi şi peste 100 de răniţi la Moscova, a declarat un consilier al preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak, calificându-l drept un „act terorist”, transmite France Presse.

”Să fie clar, Ucraina nu are absolut nimic de-a face cu aceste evenimente”, a declarat pe Telegram Podoliak, a cărui ţară luptă de doi ani împotriva invaziei ruse.

Şi Legiunea Libertatea Rusiei, un grup de luptători ruşi anti-Kremlin cu baza în Ucraina, a negat orice implicare în atacul armat ucigaş de vineri asupra unei săli de concerte de la periferia Moscovei.

”Subliniem că Legiunea nu luptă împotriva civililor ruşi”, a declarat grupul, care pune atacul pe seama „regimului terorist al lui Putin”.

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi peste 100 rănite vineri seara într-un atac comis de bărbaţi înarmaţi asupra sălii de concerte din complexul Crocus City Hall, de la periferia Moscovei, conform bilanţului provizoriu anunţat de forţele de securitate (FSB).

Distribuie știrea