Un leu de mare și un urangutan din Germania prezic rezultatele de la EURO 2024

Pentru mulți fani ai fotbalului, predicțiile unui meci sunt cel puțin la fel de interesate ca deznodământul acestuia. Poate cu atât mai mult când sunt extrem de precise, deși nu sunt făcute de calculator, pe baza datelor statistice, și nici măcar… de oameni.

Hilla este un simpatic leu de mare de la o grădină zoologică din Leipzig. Atracția sezonului prezice rezultatele de la meciurile de fotbal: fie alege anumite mingi care i se dau, fie aruncă pești în găleți pe care sunt scrise numele echipelor naționale…

Doctorul Jorg Junhold, directorul Grădinii Zoologice din Lepzig, Germania: Ce vedeți aici este antrenamentul zilnic al leilor noștri de mare; mereu avem vizitatori care se uită. Așa ne-am gândit că ar fi posibil să avem niște predicții și antrenamentele au loc cu mingi. Le-am văzut pe cele cu Germania și Elveția – și ni s-a părut o bună idee să aibă de ales. Am văzut-o (pe Hilla) la prima ei încercare, a ales imediat mingea care reprezintă golul pentru Germania!

Spre deliciul publicului german vizitator, bineînțeles.

Numai că tot în Germania, dar la Dortmund, un urangutan anunțase contrariul. Walter și-a câștigat deja o reputație fenomenală: a prezis cu acuratețe toate rezultatele de până acum, inclusiv scorul 3-1 al meciului Turcia – Georgia, de exemplu.

Marcel Stawinoga, purtător de cuvânt, Grădina Zoologică din Dortmund: Ne doare, dar Walter a ales decisiv în favoarea elvețienilor. Și-a pus toate atenția în… găleata Elveției. Abia dacă s-a uitat la cea a Germaniei și nici măcar n-a dat eșarfa la o parte. Deci nu prea e loc de discuție.

Trebuie să precizăm, pentru conformitate, că ambele găleți aveau exact același conținut de mâncare. Iar în cazul Hillei, leul de mare, nu era vreo diferență între mingi. Nu există, așadar, explicație pentru alegerile făcute.

Distribuie știrea