Un soldat rus a fost arestat în Kupiansk, după șase luni în care s-a ascuns în clădiri abandonate

Militarul în vârstă de 42 de ani a fost oprit de membrii forțelor armate ucrainene / FOTO: Departamentul regional de poliție din Harkov

Militarul în vârstă de 42 de ani a fost oprit de membrii forțelor armate ucrainene în timp ce patrulau în districtul Kupiansk, a anunțat departamentul regional de poliție din Harkov.

Zona a fost recucerită de forțele ucrainene în septembrie anul trecut. Soldatul le-a spus polițiștilor că de atunci s-a ascuns în clădiri abandonate.

După ce l-au găsit luni, polițiștii au descoperit că bărbatul – îmbrăcat în civil – era un militar al Brigăzii 27 Motorizate din armata rusă.

Soldatul a fost dus la o secție de poliție locală pentru investigații suplimentare, se arată într-un comunicat al poliției.

Kupiansk, un important nod feroviar, a fost locul unor lupte aprige încă de la începutul războiului. Rusia a preluat controlul orașului la câteva zile după invazie și l-a ocupat timp de câteva luni. Deși a fost recucerit de trupele ucrainene în septembrie, este amenințat de încercările constante ale rușilor de a-l ocupa din nou.

Source

Distribuie știrea