Unele companii din România renunță la produsele rusești, ca formă de protest faţă de agresiunea militară în Ucraina

Invazia Ucrainei afectează puternic economia Rusiei, iar efectele le resimte și comunitatea de afaceri din România. După ce grupul Lukoil a cerut public încetarea conflictului armat, site-urile sale, inclusiv cele ale Lukoil România și Petrotel Ploiești, rafinăria asociată, au fost blocate. Între timp, mai multe societăți active din România au început să renunțe la produsele ruseşti ca formă de protest faţă de agresiunea militară a Rusiei.

05 Martie 2022, 21:47 |

Grupul Lukoil, compania numărul 2 din sectorul petrolier rusesc, s-a declarat ferm împotriva războiului. Și, în urmă cu câteva zile, a cerut public rezolvarea conflictului armat prin negocieri şi prin mijloace diplomatice. A doua zi după acest mesaj, site-urile Lukoil au fost blocate. Sunt afectate și site-ul Lukoil România și Petrotel Ploiești, rafinăria cu care lucrează gigantul rus.

Și alte companii din România sunt gata să participe la efortul de descurajare a războiului.

Grupul Alexandrion își asumă pierderi de un milion de euro după ce a decis să încheie contractul cu un mare producător de vodcă rus.

Grupul Alexandrion și-a pus spațiile din nordul țării la dispoziția autorităților pentru a caza refugiați.

Și lanțul de magazine românești Profi a decis să renunțe la puținele produse rusești pe care le comercializa.

La rândul său, compania Carrefour a anunțat că retrage de la raft toate produsele din Rusia și că nu intenționează să-și refacă stocurile.

Și grupul Engie și-a declarat disponibilitatea de a se conforma tuturor sancțiunilor impuse Rusiei, chiar dacă era unul din participanții la proiectul Nord Stream 2, în prezent blocat.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea