• Thu. Dec 2nd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Val de infecții la copii. Camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie sunt pline de micuţi cu forme tot mai agresive afecțiuni respiratorii

Jul 22, 2021

Un val de infecţii care apăreau, de obicei, toamna şi iarna afectează tot mai mulţi copii în miezul verii. Camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie sunt pline de micuţi cu forme tot mai agresive de bronşiolite şi alte probleme cauzate de virusuri şi bacterii.

22 Iulie 2021, 18:08 (actualizat 22 Iulie 2021, 19:49) |

La urgenţă, la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, ajung de patru ori mai mulţi copii faţă de câţi veneau, zilnic, începutul anului.

O fetiţă de 3 ani a ajuns a doua oară la camera de gardă, după ce săptămâna trecută medicii au constatat că micuţa luptă cu mai mulţi inamici invizibili şi agresivi.

Prima dată am avut un caz de bronşiolită, durere în gât, febră, tract urinar cu infecţie cu E.Coli şi acum suntem sub tratament. (49.00) E prima dată când am băgat-o în colectivitate şi cel mai probabil de acolo a preluat bacteria. Şi bronşiolita, la fel. (49.11) Nu mă aşteptam să debuteze atât de rapid şi atât de violent. (49.40) Sunt cazuri din ce în ce mai frecvente. (49.44) Şi mărturisirile educatoarelor au menţionat că daca în primăvară nu au fost cazurile atât de violente şi de multe cu copii.

La urgenţă, la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului din Bucureşti, medicii văd tot mai mulţi copii cu tot felul de infecţii virale şi bacteriene.

Numărul cazurilor a explodat faţă de începutul anului.

Dacă aici ajungeau în medie câte 50-60 de cazuri pe zi, acum numărul prezentărilor lor este şi de patru ori mai mare. Cei mai mulţi copii ajung cu probleme care apăreau de obicei toamna şi iarna.

Medicii spun că tot mai mulţi copii ajung la spital chiar cu forme mai grave de infecţii.

Șef secţie ATI, Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului /conf. d: În Terapie Intensivă e plin. Full. Există patologie foarte serioasă la copii, copii care mor de alte boli decât COVID. E adevărat că există şi forme severe de COVID la copil, dar sunt foarte puţine cazurile. Ei nu de COVID vin la noi grav. De celelalte boli. Rotavirus, adenovirus, virus interstiţial respirator cu manifestări respiratorii şi digestive. Staţi să vedeţi ce-o să fie la sfârşitul lui august! Nu e vorba numai de COVID, atenţie!

În vacanță cu multe restricţii ridicate, şi adulţii s-au relaxat. Medicii spun că e important să nu renunţăm la mască în spaţiile închise, să păstrăm distanţa, să folosim frecvent apa, săpunul şi dezinfectanţii, şi să ne vaccinăm, mai ales că valul patru al pandemiei este iminent.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *