• Mon. Jan 17th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Val de reacţii după scandalul stârnit în Australia de Djokovic

Jan 6, 2022

Foşti şi actuali tenismeni au reacţionat după ce lui Djokovic nu i s-a permis să între în Australia. Rafael Nadal, unul dintre principalii rivali ai lui Djokovic pentru cele mai importante trofee, a fost cel mai vehement la adresa tenismenului sârb. Djokovic n-a scăpat nici de criticile lui Ilie Năstase.

06 Ianuarie 2022, 12:39 (actualizat 06 Ianuarie 2022, 12:40) |

Într-un interviu promovat de un jurnalist sportiv pe contul sau de Twitter, Nadal susține că Djokovic știa bine care sunt condițiile din Australia și că nu avea rost să mai creeze tot acest scandal.

“Lumea a suferit destul. Vaccinați-vă! Dacă și-ar fi dorit, ar fi jucat la Australian Open fără probleme. El își ia propriile decizii. Fiecare este liber să facă asta, dar există niște consecințe, corect?”, a spus Nadal.

La rândul ei australianca Ashleigh Barty, locul 1 mondial a declarat că știe cât de greu le-a fost australienilor care au traversat momente dificile în ultimii doi ani.

“Știu cât de greu le-a fost australienilor, dar în special celor din Victoria, care au traversat momente dificile în ultimii doi ani. Înțeleg de ce ar puteafi frustrați de această decizie. Aceste decizii sunt luate de către autorități, eu n-am niciun cuvânt de spus. În același timp, nu sunt interesată să vorbesc despre istoricul medical al lui Novak”, a spus Barty.

Și fostul tenismen român, Ilie Năstase, susține că Djokovic nu avea ce să caute în Australia în contextul actual, deoarece regulile ar trebui să fie echitabile pentru toți.

“De ce s-a dus acolo…? Nu știu, habar n-am! Ce scutire, el nevaccinat joacă cu ăia vaccinați? Cum vineasta? Eu nu m-aș duce până acolo dacă nu știu sigur dacă joc. Nu-i dai voie. Dacă așa-i regulă pentru toată lumea”, a spus Ilie Năstase.

Și britanicul Jamie Murray a reacționat. Acesta a făcut referire la modul în care Djokovic a primit scutirea medicală. „Dacă aș fi cerut eu o scutire medicală sigur n-aș fi primit-o. Bravo lui că s-a descurcat”, a comentat fratele lui Andy Murray.

Source