• Tue. Dec 7th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Valul 4 aduce o explozie a numărului de cazuri de COVID. Secțiile de terapie intensivă intră în zona roșie

Sep 10, 2021

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 2.500 de noi cazuri, iar în unele judeţe rata de incidenţă se apropie de doi la mie. Cifrele s-ar putea dubla până la sfârşitul săptămânii viitoare, spun specialiştii.

10 Septembrie 2021, 19:57 |

Îngrijoare, zeci de decese zilnic şi stare de alertă în spitale. România se întoarce cu paşi rapizi spre perioda de vârf a pandemiei de coronavirus. De ieri până azi s-au înregistrat 2.520 mii de cazuri noi. Secțiile care tratează cazurile de covid sunt tot mai pline. Iar secțiile de terapie intensivă intră în zona roșie.

Cifrele s-ar putea dubla până la sfârşitul săptămânii viitoare, avertizează Centrul European pentru Controlul Bolilor. Şi în tot acest timp, interesul pentru vaccinare este tot mai scăzut.

Între timp, ministrul Sănătătii a aprobat metodologia de acordare a voucherelor pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid. Astfel, cei care se imunizează vor primi 5 tichete de masă în valoare de 100 de lei.

Guvernul a actualizat şi lista ţărilor cu risc epidemiologic. Iar Bulgaria, Norvegia şi Lituania au intrat în zona roşie.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *