• Sun. Oct 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Vaporașele merg în pierdere pe Bega. Analiză pentru eficiența economică a unui serviciu prea puțin folosit. Timișorenii cred că nu este suficient promovat pentru utilitatea sa

Sep 16, 2021

Ioana Achim Surugiu, corespondent TVR:Timișoara este singurul oraș din România cu transport în comun pe apă. Flota timișoreană are 7 ambarcațiuni care traversează orașul de la nord la sud, pe un traseu de 8 km. Puțini timișoreni aleg, însă, această variantă“.

Biletul pentru o călătorie costă un leu, iar întreg traseul durează aproximativ o oră. Vaporașul oprește în toate stațiile, amplasate la un kilometru distanță. Însă pontoanele sunt pustii.

În multe situații, vaporașele se plimbă goale, doar cu căpitanul și personalul la bord.

În 2019, au fost transportați 200 de mii de pasageri, au fost încasați 44 de mii de lei, dar s-au cheltuit 4 milioane de lei. Și în 2021, situația e similară. S-au cheltuit 2 milioane și s-au încasat 30 de mii de lei.

Conform proiectului, până în 2023, Primăria finanțează de la bugetul local cheltuielile. Timișorenii nu folosesc acest tip de transport în comun îndeajuns și cred că nu este suficient promovat pentru utilitatea sa.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *