VIDEO Start teribil în Grand Prix-ul de Formula 1 al Marii Britanii. Patru monoposturi au fost implicate într-un accident de proporții

Marele Premiu al Marii Britanii, a zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, a fost întrerupt duminică aproape imediat după start din cauza unui accident care a implicat mai mulţi piloţi.

03 Iulie 2022, 18:48 (actualizat 03 Iulie 2022, 19:00) Știrile TVR |

Britanicul George Russell a forțat o depășire hazardată în plutonul ce de-abia se pusese în mișcare și a declanșat o adevărată reacție în lanț, în care au fost implicate 4 monoposturi.

Cele mai neplăcute urmări le-a suferit chinezul Guahyu Zhou, care s-a răsturnat în urma impactului cu Pierre Gasly și s-a oprit în zidul superior de protecție.

Thailandezul Alexander Albon (Williams) şi francezul Esteban Ocon (Alpine) au fost şi ei implicaţi indirect în accident, maşina Williams lovindu-se de bariere când încerca să încetinească.

Echipele de urgenţă au intervenit imediat.

Pilotul echipei Alfa Romeo, Zhou Guanyu, a fost extras rapid din epava mașinii sale și transportat pe targă la centrul medical al circuitului, unde nu s-au constatat răni grave.

Cursa s-a reluat cu puţin înainte de 18:00 (ora României).

Source

Distribuie știrea