Canicula aduce câştiguri record pentru unii comercianţi. Vânzările din magazine la apă, bere şi sucuri cresc chiar şi cu 50%

Canicula înseamnă pentru unii comercianţi câştiguri record. Este perioada în care înfloresc afacerile cu apă, sucuri, îngheţată, bere, aparate de aer condiţionat şi ventilatoare. In fața valului de căldură, cei mai mulți români nu se mai uita la prețurile mari. Magazinele și-au făcut stocuri din timp, pentru a tine pasul cu cererea.

03 Iulie 2022, 19:05 Știrile TVR |

Cine are nevoie de un aparat de aer condiţionat trebuie să pregătească un buget de cel puţin 2.000 de lei. Cererea e mare, aşa că românii aşteaptă şi mai bine de o săptămână până când o echipă le poate instala aparatul. Ventilatoarele şi aparatele de aer condiţionat portabile sunt o soluţie pentru oamenii cu buget redus ori pentru cei foarte grăbiţi.

Temperaturile mari i-au trimis pe români şi la rafturile cu apa din hypermarketuri. Se cumpără cu baxuriule.

Spre deosebire de restul anului, în perioada caniculei vânzările din magazine la apă, bere şi sucuri cresc chiar şi cu 50%, susţin reprezentanţii rețelelor comerciale din România.

În lunile de vară fabricile îmbuteliază, în medie, 300 de milioane de litri de apă minerală.

Şi afacerile cu îngheţată şi bere artizanală merg bine atunci când mercurul din termometre sare de 35 de grade.

În ciuda vânzărilor crescute din această perioadă, România se află pe locul 7 în Europa la consumul de bere după Cehia, Olanda, Germania și Marea Britanie. Cat priveşte desertul verii, românii mănâncă în jur de 22 de îngheţate la cornet pe an, adică o treime față de media europeană.

Source

Distribuie știrea