Vis împlinit. O familie cu 11 copii a primit o casă cu sprijinul IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

O casă nouă, după ani de trai în condiții inimaginabile. Pentru o familie din Timiș este un vis împlinit, cu sprijin de la Mitropolitul Banatului. Cunoscut pentru actele sale de caritate, IPS Ioan Selejan le-a dăruit o casă cu o curte mică, aproape de școală.

20 Mai 2022, 21:55 (actualizat 20 Mai 2022, 22:07) Știrile TVR |

Călin şi Ancuţa au 30 respectiv 28 de ani. Au 11 copii de care se îngrijesc cum pot mai bine. Până înainte de Paști au locuit toți 13 în clădiri dezafectate – un fost CAP sau în anexa unui dispensar.

Mitropolitul Banatului a aflat dintr-un ziar despre situația lor. Și i-a ajutat, așa cum a făcut de-a lungul timpului și cu alte familii sărmane.

Casa pe care au primit-o a fost aleasă special ca să poată merge copiii la școală. Și apoi, după gimnaziu, să ajungă ușor la Timișoara.

IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului: Părinții lor, dacă n-au avut șansă de carte, copiii îi ajută să citească. Atâta le poartă de grijă mama să fie curați, să fie hrăniți. Acum, de Paști, când au venit prima dată, și-au cumpărat niște puișori mici, i-au crescut la lumina și căldura unui bec.

Călin și Ani Șumălan: Am făcut subzidire la casă, am început să tencuim am turnat betoane, șapă, ne-am făcut grădina. Nici nu simt oboseala de când lucru la casa asta.

Tot cu implicarea Mitropoliei Timișoara, copiilor familiei Şumălan care nu au acte de identitate le vor fi întocmite documentele.

Cei doi părinți vor primi tot sprijinul pentru ca micuții să fie încadrați social și educați.

Articole pe aceeaşi temă

Source