Vreme caniculară în Grecia și Spania. Anchetă după incendiul provocat de artificiile lansate de pe un iaht, în insula Hydra

13 membri ai echipajului unui iaht, toți greci, au fost puși oficial sub acuzația de incendiere. Artificiile lansate de la bordul iahtului au provocat incendii de vegetație în insula Hydra. Pe fondul temperaturilor caniculare, vegetația uscată s-a aprins, iar focul s-a extins rapid. În Grecia, canicula a mai făcut o victimă în rândul turiștilor imprudenți, a șasea.

Cei 13 arestați sunt toți greci. Procesul lor urmează să înceapă miercuri. Procuratura i-a inculpat oficial: acuzația este de incendiere. Vineri seara, de la bordul iahtului, care fusese închiriat de un grup de turiști străini, au fost trase mai multe salve de artificii. Artificiile au ajuns pe uscat și au aprins pădurea de pini de pe țărmul insulei Hydra. Din cauza temperaturilor ridicate, focul s-a extins rapid.

Al șaselea turist mort de căldură în Grecia

Grecia s-a confruntat cu vreme caniculară neobișnuită pentru luna iunie. S-a înregistrat a șasea victimă în rândul turiștilor imprudenți. Un german, în vârstă de 67 de ani a fost găsit mort. El plecase, singur, într-o drumeție. A suferit un episod violent de deshidratare, a sunat soția să-i spună că nu se simte bine, iar apoi nu a mai răspuns la telefon.

CITEȘTE ȘI: Un german, găsit mort pe insula Creta. Este al şaselea turist care moare în Grecia în ultimele săptămâni

Sudul Spaniei e sub cod roșu de caniculă

La Cordoba temperatura a urcat la 40 de grade.

Filipe Gomes, ghid turistic: Înfruntăm canicula cu apă. Le spun turiştilor să poarte pălării pe cap, să bea multă apă, şi să se îmbrace cu haine deschise la culoare. Şi foarte important, mergem mereu pe la umbră.

Serviciile meteo avertizează că, în următoarele zile, se vor înregistra 44 de grade. Nu sunt temperaturi neobișnuite pentru Cordoba, poreclita tigaia sau plita Spaniei, însă mai puțin obișnuit este faptul că valul de căldură a venit destul de timpuriu.

Distribuie știrea