Webinar despre viitorul Europei, în condițiile tendințelor expansiunii autoritarismului și sentimentelor anti-europene din unele state

Webinar despre viitorul Europei

Întâlnirea are ca scop prezentarea unor perspective asupra viitorului Uniunii Europene, luând în considerare tendințele iliberale, expansiunea autoritarismului și a sentimentelor anti-europene din unele State membre și vecine, explorând totodată impactul pe care aceste fenomene îl au asupra credibilității și influenței Uniunii în Estul și în Sud-Estul Europei.

Keynote speaker va fi Excelența Sa Oana-Cristina Popa, Ambasadoare a Uniunii Europene în Muntenegru. La discuție vor participa Milena Lazarevic, Directoare de Program la European Policy Center, Serbia, și Ludmila Nofit, membră a ESEE Fanel Network, Deputy Director, Foreign Policy Association, Republica Moldova.

Evenimentul va fi moderat de prof. univ. dr. Liliana Popescu, Prorector pentru Relații Internaționale al SNSPA.

Evenimentul este deschis oficialilor europeni, reprezentantelor autorităților publice, membrelor comunității academice, jurnalistelor, activistelor pentru drepturile omului și altor părți interesate.

Eastern and South-Eastern Europe Fanel Network este rețeaua expertelor în relații internaționale din estul și sud-estul Europei și din regiunea extinsă a Mării Negre, fondată de prof. univ. dr. Liliana Popescu, dezvoltată cu sprijinul SNSPA, co-finanțată de German Marshall Fund of the United States (GMF) – Black Sea Trust for Regional Cooperation și implementată cu ajutorul UN Youth Romania și a altor parteneri.

Source

Leave a Comment