Mii de locuri de muncă pentru elevi și studenți pe durata verii. Tinerii au așteptări salariale, în medie, cu 1.000 de lei peste oferta companiilor

Angajatorii au pregătit mii de locuri de muncă pentru elevi și studenți pe durata verii. Dar recrutarea poate fi o adevărată provocare. Tinerii au așteptări salariale mai mari, în medie, cu 1.000 de lei decât oferta companiilor, arată datele unei platforme de recrutare. Pentru a reduce șomajul, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă stimulente firmelor care angajează elevi și studenți pe durata vacanței.

Aria e din Iran şi studiază cibernetica la o facultate din Bucureşti. A terminat primul an de studiu şi s-a angajat, cu program redus, la unul dintre cele mai mari lanţuri de restaurante.

Aria: E ok. Dacă vreau să câştig experienţă şi un salariu puţin, da. E mai bun decât nimic.

Odată cu venirea vacanţei, tot mai mulţi elevi şi studenţi caută de lucru. Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au depus peste 340.000 de CV-uri. Iar cei care nu au împlinit majoratul, 22.000, conform statisticilor unei platforme de recrutare.

Cele mai căutate domenii sunt retail, call-center, IT şi turism.

Dar recrutarea poate fi o provocare, în condiţiile în care candidaţii au aşteptări salariale mai mari decât oferă companiile.

Reprezentanţii patronilor consideră că mulţi candidaţi cer prea mulţi bani pentru lipsa lor de experienţă şi din acest motiv nu îi angajează. 

Elevii şi studenţii nu consideră că au pretenţii exagerate.

Sunt şi elevi şi studenţi care nu vor să lucreze pentru că au alte priorităţi.

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă acordă firmelor stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor pe durata verii, în anumite condiţii. Specialiştii în resurse umane recomandă tinerilor şi programele de intership sau stagii de voluntariat, pentru a obţine experienţă.

Distribuie știrea