Aglomerație și timp mare de așteptare la bagaje pe Aeroportul „Henri Coandă”. Autoritățile spun că au luat toate măsurile pentru fluidizarea traficului

Aglomerație de nedescris și multe minute de așteptare pe cel mai mare aeroport din România, „Henri Coandă” din Otopeni. Mulți dintre pasageri s-au plâns nu doar de îmbulzeală, ci şi de timpul pierdut pentru a-și lua bagajele de cală. Asta deși autoritățile au dat asigurări că au luat toate măsurile necesare pentru fluidizarea traficului.

23 Decembrie 2022, 17:19 (actualizat 23 Decembrie 2022, 19:33) Știrile TVR |

Încă de la primele ore ale dimineții, erau sute de persoane în terminalul Sosiri al Aeroportului Henri Coandă din Otopeni astepandu-i pe cei dragi.

Geneta și Cătălin, un cuplu din Medgidia, au venit pentru a-și întâmpina fiul plecat la studii în Olanda. Nu l-au mai văzut din vară. Momentul întâlnirii a fost emoționant.

Dincolo de clipele de bucurie prilejuite de întâlnirile cu cei dragi, mulți dintre pasageri s-au plâns de aglomerație, dar și de faptul au fost nevoiți să aștepte mult timp bagajele de cală.

Cu toate acestea, autoritățile au dat asigurări că au luat măsurile necesare pentru ca totul să meargă strună.

Cătălin Rusu, purtător de cuvânt, Poliţia de Frontieră: Au fost dispuse măsuri și la nivelul trecerii frontierei cu specific aeroportuar, măsuri adaptate în funcție de orarul de zbor al aeronavelor, cât și al zborurilor suplimentare introduse de companiile aeriene în această perioadă.

În ultima săptămână, pe aeroportul din Otopeni, peste 20 de zboruri au avut întârzieri mai mari de 60 de minute.

Source

Distribuie știrea