Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, unde au dispărut 25 de fiole de fentanil, un medicament analgezic cu proprietăți de stupefiant

Este anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, după ce au dispărut câteva zeci de fiole de fentanil. Medicamentul analgezic, cu proprietăți de stupefiant, este folosit de dependenții de droguri. Cadrele sanitare au intrat în alertă când au descoperit lipsa fiolelor, iar procurorii DIICOT şi ai Brigăzii de Crimă Organizată au descins la unitatea sanitară. Reprezentanții unității medicale spun că există posibilitatea ca transportul de fiole să fi venit incomplet.

02 Octombrie 2023, 19:00 Știrile TVR |

Autoritățile au fost alertate de conducerea spitalului de urgență Pitești după ce farmacista șefă a reclamat că lipsesc 25 de fiole de fentanil. Aceasta susține că este imposibil ca vreunul dintre farmaciști să fi sustras fiolele.

Cele 25 de fiole ar fi fost sustrase din 5 cutii diferite. Fentanilul este folosit în secția de terapie intensivă, în unitatea de primiri urgențe sau la pacienții oncologici. În farmacia spitalului nu existau în acel moment camere de supraveghere.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii a început o serie de controale în peste 500 de farmacii din întreaga ţară care eliberează oxicodonă și fentanil.

Ministerul Sănătății a anunțat că va iniția un proiect de modificare a legii, pentru a face reglementări mult mai stricte în privința medicamentelor psihotrope și stupefiante.

Source

Distribuie știrea