Biletele de avion s-au scumpit, într-un singur an, cu 20%. Întârzierile şi anulările zborurilor cresc săptămânal

În ciuda acestor majorări de preţ, întârzierile şi anulările zborurilor cresc de la o săptămână la alta. Companiile aeriene pun scumpirile pe seama inflaţiei, iar despre întârzieri spun că sunt efectul crizei de personal. Sunt şi veşti bune. Din toamnă sunt semnale că întârzierile şi anulările zborurilor ar putea începe să scadă.

29 Iulie 2022, 19:19 Știrile TVR |

Cine îşi cumpără azi un bilet de avion către Londra, Paris sau oricare altă destinaţie internaţională sau naţională, plăteşte cu 20% mai mult decât o făcea anul trecut. De vina pentru scumpiri sunt preturile tot mai mari ale barilului de petrol si inflanţia galopantă.

O analiză realizată de o platformă de căutare a bilete de avion arată că, numai în România, numărul rezervărilor efectuate pentru vara aceasta, este mai mare cu peste 18 la suta faţă de sezonul estival trecut.

Oferta nu ţine însă pasul cu cererea. Activitatea de pe aeroporturi este dată peste cap de numărul mare de pasageri care vor să călătorească.

Iar numărul acestor zboruri creşte de la o săptămână la alta. În intervalul 21-27 iulie, pe Aeroportul Otopeni s-au înregistrat cu 55 de aterizări şi decolări întârziate mai multe faţă de săptămâna trecută.

Criză de personal este şi în zona manipulării de bagaje. Ca să reducă întârzierile, unele aeroporturi au luat decizia să îmbarce doar o parte din genţi. Restul aducând-le cu zborurile ulterioare.

Domnul din imagine încearcă să se împace cu ideea că la destinaţia finală nu va avea toate bagajele. Are zbor spre Toronto şi trebuie să facă escală.

Din septembrie toate aceste probleme s-ar putea rezolva.

Până când aceşti angajaţi vor începe să şi lucreze, pasagerii sunt sfătuiţi să fie pe aeroport cu cel puţin 3 ore înainte de decolare, să folosească paşaportul, chiar dacă cursa este internă, şi să evite, pe cât posibil, să îşi ia bagaj de cală.

Source

Distribuie știrea