Fenomene extreme în lume. Taifun şi inundaţii în China şi Australia. Furtuni violente în Cehia şi Polonia

Regiuni extinse din Sydney se află sub ape. Staţii de benzină, restaurante şi multe proprietăţi din suburbii au fost afectate. A plouat torenţial, râuri au ieşit din matcă, iar un baraj din apropiere s-a umplut şi începe să se reverse, o nouă sursă de îngrijorare pentru autorităţi. A fost declarată stare de urgenţă, iar mii de oameni au primit ordine de evacuare.

În sudul Chinei, un taifun face ravagii în provincia Guangdong. Sunt oraşe inundate, iar echipele speciale acţionează în situaţii dramatice pentru a salva localnici prinşi în mijlocul apelor.

Iar în Marea Chinei de sud o navă s-a scufundat în urma unei furtuni cu valuri de 10 metri. Doar 3 membri ai echipajului au fost salvaţi, cel puţin 20 au fost daţi dispăruţi.

Şi în Europa au fost vijelii după temperaturi de peste 37 de grade Celsius. Zeci de mii de oameni din Cehia şi Polonia au rămas fără curent electric după ce arbori s-au prăbuşit peste liniile de înaltă tensiune.

Cel mai dramatic eveniment a avut loc în zona Chojnice, unde un copac a căzut peste o mașină în care se aflau 5 persoane și a fost nevoie de ajutorul pompierilor.

Traficul feroviar în zonele afectate de furtuni a fost perturbat în cele două ţări. Peste 1000 de garnituri au avut întârzieri.

Source

Distribuie știrea