O parte dintre pompierii români care s-au luptat cu flăcările în Franța s-au întors acasă

20 August 2022, 10:08 (actualizat 20 August 2022, 11:07) Știrile TVR |

Alți pompieri vor reveni, pe cale rutieră, cu autospecialele care au fost duse în Franța cu avionul Spartan.

În urmă cu o săptămâna, de pe aeroportul din Timișoara au plecat 39 de pompieri miliatri. 16 dintre aceștia sunt de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Banat.

Cu toții au participat, timp de o săptămâna, la misiuni de stingere a incendiilor în Hexagon.

Pentru prima dată, România a trimis în hexagon pompieri şi echipament special de intervenţie. În data de 11 august, aeronave cu 80 de pompieri români au decolat din Timişoara și Otopeni.

Potrivit unuicomunicat al ministerului Apărării Naționale, două aeronave C-17 Globemaster III, din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria, și o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, au executat joi, 11 august, și vineri, 12 august, misiuni aeriene de urgență de pe aeroporturile Otopeni și Timișoara către o bază aeriană din zona Bordeaux, pentru transportul unor echipe de pompieri salvatori români, împreună cu echipamentul aferent – 77 de pompieri salvatori și 17 mijloace de intervenție.

Franţa a cerut sprijin ţărilor europene prin Mecanismul de Protecţie Civilă după ce aproape întreg teritoriul țării a fost în stare de alertă.

Source