Pasagerii își vor putea folosi telefoanele în avion fără restricţii în statele membre ale Uniunii Europene

26 Noiembrie 2022, 19:41 Știrile TVR |

Decizia Comisiei Europene înseamnă că pasagerii de la bordul curselor aeriene din UE își vor putea utiliza telefoanele mobile la capacitatea lor maximă, la fel ca atunci când sunt conectați la rețele mobile de la sol. 5G vă permite furnizarea de servicii inovatoare pentru călători și oportunități de creștere pentru companiile europene.

Pasagerii vor primi serviciile 5G prin conectarea la o celulă de comunicații existentă în cabina aeronavei.

Pasagerii vor putea folosi, astfel, atât serviciile de mesagerie şi date, cât și apelurile telefonice. Fără restricții și fără a pune în pericol echipamentele de radionavigație și comunicație din cabina piloților, dau asigurări specialiștii.

Eduard Lovin, Ancom: “A fost nevoie de studii suplimentare, de teste de senzitivitate pentru toate echipamentele din avion, de teste de interferări frecvenţe tocmai pentru a demonstra că această tehnologie este sigură şi pentru utilizatorii umani, dar şi pentru sistemele de navigaţie ale avioanelor.”

Până acum pasagerilor le era permis să folosească telefonul în timpul zborului, însă numai în Modul Avion care limita serviciile oferite.

Source