Președintele CJ Iași, Costel Alexe, inculpat de DNA pentru numirea directorului Școlii Populare de Arte Iași

Procurorii au anunțat punerea în mișcare a acțiunii penale față de Costel Alexe, președinte al Consiliului Județean (CJ) Iași, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, în dosarul în care Corneliu Baba Vlad a fost numit manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, “în condițiile în care acesta nu ar fi îndeplinit condițiile legale de ocupare a acestei funcții de conducere”.

10 Mai 2022, 16:36 (actualizat 10 Mai 2022, 16:59) Știrile TVR |

Costel Alexe

În cauză mai sunt inculpați și directorul Serviciului de Resurse Umane din cadrul CJ Iași, Radu Gabriel Apetrei, și Vlad Corneliu Baba, care a fost numit director la Școala Populară de Arte “Titel Popovici”.

Iată comunicatul DNA Iași:

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de:

ALEXE COSTEL, președinte al Consiliului Județean Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

APETREI RADU-GABRIEL, șef Serviciu resurse umane și salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

BABA VLAD-CORNELIU, consilier IA la cabinetul președintelui Consiliului Județean Iași, detașat ca manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Față de inculpatul ultim menționat s-a extins urmărirea penală și pentru infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și permiterea accesului la informații nedestinate publicității, toate sub forma instigării

Amintim că, în cauza respectivă se desfășoară cercetări în legătură cu modalitatea în care inculpatul Baba Vlad-Corneliu a fost numit manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, în condițiile în care acesta nu ar fi îndeplinit condițiile legale de ocupare a acestei funcții de conducere.

Celor trei inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Source