Rudele a trei pacienţi aflaţi în moarte cerebrală au fost de acord cu donarea de organe, inclusiv cu prelevarea de țesuturi

Record de prelevări de organe la Oradea. Rudele a trei pacienţi aflaţi în moarte cerebrală au fost de acord cu donarea de organe, în mai puțin de o săptămână. Impresionant este faptul că toate cele trei familii au acceptat şi prelevarea de ţesuturi.

Noaptea trecută, medicii au făcut cea de-a treia operaţie de prelevare, de la un bărbat de 64 de ani.

În mai puţin de o săptămână, la Oradea au avut loc trei prelevări de organe de la persoane aflate în moarte cerebrală. Ultima a avut loc noaptea trecută, după ce fiica unui bărbat de 64 de ani și-a dat acordul pentru prelevare.

A fost cea de-a cincea de la începutul anului.

Medicii au putut recolta rinichi, cornee, oase şi tendoane.

Familiile iau greu decizia de a dona şi țesturile unor persoane aflate în moarte cerebrală.

Carmen Pantiș, coordonator transplant la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea: Există teama în sufletul unor familii de o anumită desfigurare a cadavrului. Dar noi asigurăm întotdeauna familiile că insistăm ca toată intervenția chirurgicala să fie făcută în condiții de asepsie maximă și că nu există niciun fel de problemă legată de partea aceasta de funeralii.

În curând, vor începe lucrările la Banca de Ţesuturi din curtea spitalului Colentina. Constructorul mai are nevoie doar de un ultim aviz. Clădirea ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului.

Aici, vor putea fi stocate ţesuturi precum oase, tendoane, valve şi chiar piele.

Distribuie știrea