Turnul principal al Castelului Bran a fost acoperit cu un steag negru uriaș, în memoria Reginei Elisabeta a II-a

Steagul negru a fost arborat pe turnul principal al Castelului Bran, în semn de respect pentru Regina Marii Britanii. Este a patra oară când se întâmplă acest lucru la fosta reședință regală. Elisabeta a II-a a fost verișoară îndepărtată a Arhiducelui Dominic de Habsburg, actualul moștenitor al domeniului Bran.

10 Septembrie 2022, 19:02 Știrile TVR |

Zilele acestea, turiștii care ajung la Castelul Bran sunt impresionanți de atmosfera sobră.

Turnul principal al castelului este acoperit cu un steag mare și negru.

Steagul de doliu a fost arborat imediat după anunțul morții Reginei și va rămâne pe castel între două săptămâni și o lună.

Alexandru Prișcu, PR și Marketing Manager al Castelului Bran: „Cred că gestul este o normalitate. Adică, l-am fi făcut, cred, și dacă nu ar fi fost reședința regală Castelul Bran și dacă n-ar fi existat gradul de rudenie între proprietari și Regina Elisabeta”.

Totodată, conducerea castelului a decis să arboreze steagul Marii Britanii pe unul dintre cele trei catarge din Parcul Regal, în semn de solidaritate cu poporul britanic.

Între anii 1920 și 1948, Castelul Bran a fost reședința familiei regale. Restaurat și reamenajat pe vremea Reginei Maria, a fost lăsat moștenire Principesei Ileana, căsătorită cu Arhiducele Anton de Austria.

Astăzi, urmașii lor sunt proprietarii domeniului.

Steagul negru a mai fost arborat la Bran în 2021 și în 2019, după decesele a două dintre arhiducese, fiicele Principesei Ileana, dar și în 2017, la moartea Regelui Mihai.

Source

Distribuie știrea