Ucraina: Liderul separatist al autoproclamatei Republici Populare Donețk vrea să transforme Mariupol în stațiune

Șeful autoproclamatei Republici Populare Donețk, Denis Pușilin, a declarat că intenționează să transforme Mariupol într-o stațiune, transmite CNN.

09 Mai 2022, 16:12 (actualizat 09 Mai 2022, 16:24) Știrile TVR |

Mariupol bombardat

„Rusia este aici pentru totdeauna, iar voi sunteți, în sfârșit, acasă. Acesta este teritoriul Republicii Populare Donețk pentru totdeauna. Nimeni nu ni-l va lua”, a spus Pușilin, după ce a participat la evenimentele care au marcat Ziua Victoriei.

„Avem puterea, avem oportunitățile, avem sprijinul celei mai mari și frumoase țări Rusia, le-a spus Pușilin locuitorilor din Mariupol”, potrivit agenției ruse de stat TASS. „Scopul este să facem din Mariupol o stațiune, ceea ce nu a fost posibil înainte.”

Liderul separatist a mai spus că oțelăria Azovstal, unde sunt încă sute de soldați ucraineni, „a afectat negativ ecologia orașului.”

Pușilin a explicat că vor fi create locuri noi de muncă și un venit suplimentar pentru oraș, adăugând că „Republica Populară Donețk are misiunea de a recâștiga controlul asupra teritoriilor sale, iar apoi va decide asupra viitorului ei.”

„Imediat ce ajungem la granițele constituționale ale Republicii Populare Donețk, granițele fostei regiuni Donețk, vom lua decizia… Acum, sarcina principală este să ne eliberăm toate pământurile, să începem reconstrucția orașelor”, a adăugat Pușilin.

Pe 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Moscova a recunoscut suveranitatea Republicii Populare Donețk și a Republicii Populare Lugansk, notează CNN.

Mariupol, oraș în sud-estul Ucrainei, din regiunea Donețk, port pe țărmul nordic al mării Azov, este aproape în întregime sub control rusesc.

Source

Distribuie știrea